Foto Marina Ruempol

Smaak!
Smaak!
Plein 3a
5251 AS Vlijmen
Tel 073 511 77 95
Fax 073 511 94 10
E-mail:

Ingemaakte tomaten en olijven

Dit bijgerecht is lekker met mediterraan brood, salade en gegrild vlees of gegrilde vis.

500 ml extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
peper en zout
10 trostomaten
100 gram groene olijven

Verwarm de olijfolie , knoflook, rozemarijn en tijm op laag vuur in een steelpan met dikke bodem. Laat 15 minuten zachtjes doorwarmen (niet laten koken!) tot de knoflook enigzins zacht is. Breng op smaak met peper en zout.

Kerf de trostomaten en dompel ze een paar seconden in kokend water. Spoel ze direct onder koud water. Pel ze en dep ze droog met keukenpapier. Leg de gepelde tomaten in de olie en laat ze ca. 10 minuten mee warmen.

Giet alles over in een weckpot en voeg de olijven toe. In de koelkast blijven deze tomaten minimaal 2 weken goed. Laat voor het serveren op kamer temperatuur komen.

Eet vooral smakelijk!